Gezichten van de filosofie

Gezichten van de filosofie

Ontmoet de meesters die ons denken hebben gevormd.

 

Deze tentoonstelling is te zien vanaf 8 juli 2023 – 8 juli 2024

In het andere museum van oldtimer tot kant, Oostersingel 8 Leeuwarden

Over de tentoonstelling:

Op de tentoonstelling wordt u ondergedompeld in een wereld van portretten van beroemde filosofen en ontdekt u de ware essentie van deze denkers.

De schilderijen die we tentoonstellen brengen een krachtige boodschap over: hoewel deze filosofen bekend staan om hun grote ideeën en filosofische stromingen, willen we u eraan herinneren dat ze ook gewone mensen waren. De kunstenaar Dirk Kornelis Osinga, heeft met zorg en zonder oordeel elke portret vastgelegd, waarbij hij de nadruk legt op de menselijke kant van deze bijzondere denkers. Ontdek hoe hun ideeën, hoe groots ook, geworteld waren in hun eigen persoonlijke ervaringen.

Terwijl u door de tentoonstelling wandelt zult u merken at deze kunstwerken u aan het denken zetten. Wij hopen hiermee dat u wordt geprikkeld en het tot denken aanzet.

Kom en laat je verrassen door ’t Andere Museum waar kunst, filosofie en het menselijk bestaan samensmelten toe een buitengewone ervaring. Stap binnen, open je geest en ontdek de dieper betekenis die ons allemaal verbindt.