Techniek arrangement scholen

Techniek arrangement van Meccano tot Märklin.

 

Wilt u als basisschool meer aandacht besteden aan techniek en geschiedenis? Wellicht is ons Meccano arrangement dan wat voor u. Tijdens dit arrangement krijgen de kinderen eerst via een korte rondleiding het speelgoed van vroeger te zien. Wij hebben speelgoed vanaf de eerste wereld oorlog tot aan het einde van de 20e eeuw.

Na de rondleiding krijgen de kinderen een speurtocht door het museum. Deze speurtocht gaat langs al het oude speelgoed in ons museum, de kinderen krijgen bij deze speurtocht een vragenblad en een informatieboekje. De speurtocht als zodanig past dan ook goed binnen het vakgebied begrijpend lezen.

Wanneer de kinderen klaar zijn met het vragenblad zal er een zin ontstaan. Deze zal hun naar onze Meccano werkplaats, in het museum brengen. Hier kunnen de kinderen in groepjes onder begeleiding zelf een Meccano bouwwerk maken.

Het arrangement eindigt met een prijsuitreiking, er wordt een prijs uitgereikt voor het groepje wat het beste Meccano bouwwerk heeft gemaakt. De kinderen beoordelen elkaar. Het groepje dat wint wordt in één van onze oldtimers terug naar school gebracht.

Tijdsduur:

2 uur

Groepsgrootte:

Maximaal: 30 kinderen, minimaal 10 kinderen. Aantal begeleiders maakt niet uit.

Prijs:

€4,00 p.p. U krijgt  lesmateriaal (vragenbladen ) en rondleiding.

Docenten en begeleiders zijn gratis.