Treinen

Treinen 

Modeltreinen, de LGB verzameling

Het museum bevat twee modelspoorbanen van het merk LGB. LGB was een Duitse speelgoed fabrikant die vanaf begin 20e eeuw modeltreinen maakte. De treinen van LGB zijn met een schaal van 1 op 22 het grootste modelspoor wat er is. De banen van het museum hangen in de hoogte. Zo kunt u de treinen zowel vanaf het museumcafé als ook vanaf de beneden verdieping zien rijden.

De onderste treinbaan bevat onze collectie stille treinen. Dit is een verzameling van voornamelijk Nederlandse modellen waarvan een aantal speciaal voor het museum zijn gemaakt. Deze baan is volautomatisch. Via een ingewikkeld elektrisch wisselsysteem zorgen wij ervoor dat deze treinen elkaar afwisselen.

De bovenste baan bevat onze meest luxe treinen. Deze treinen maken allemaal historisch correcte geluiden. Zo kunt u de locomotieven horen fluiten wanneer zij het station verlaten en horen kolenscheppen wanneer zij weer terug zijn. De wagons zijn van verlichting en poppetjes voorzien om de treinen nog echter te laten lijken. Op deze baan rijden ook een aantal bekende treinen zoals de Zwitserse Rhätische Bahn en de Amerikaanse Southern Pacific.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij onze treinbanen, de treinen rijden bij ons altijd op tijd!

treinen