Kantklossen bij ’t andere museum

20 jaar het Andere Museum van Oldtimer tot Kant neemt u mee op een textielreis en toont u haar mooiste textielschatten. De verhalen die verteld worden rondom de tentoonstelling textielschatten verlevendigen het geheel.

Deze tentoonstelling is een aanrader voor eenieder die van textiel houdt.

Over de tentoonstelling:

De eerste tentoonstelling waar het museum 20 jaar geleden mee begon was ‘Kantreis door Europa’: een unieke tentoonstelling die naast kant een collectie kantkloskussens laat zien. Deze tentoonstelling is nog altijd te bewonderen als vaste tentoonstelling van het museum.

Maar de collectie kant en kantkloskussens is in de afgelopen 20 jaar aanzienlijk uitgebreid, evenals de textielcollectie, deels door schenkingen en deels door aankopen, voor het museum reden om deze textielschatten te tonen in een jubileumtentoonstelling.

Kant & Textiel

Het kantklosmuseum…

Het “rijke” verleden en heden op treffende wijze in beeld gebracht. Vaste expositie in het museum : ‘Kantreis door europa” Het museum bevat een vaste collectie van kant en kant attributen. Deze tentoonstelling heeft als titel “Kantreis door Europa”.

Van verschillende landen uit Europa zoals Frankrijk, België, Groot Brittanië , Ierland, Spanje, Tjechie, Duitsland etc. kan men het kantmateriaal en kanten bewonderen.

Elk land heeft zijn eigen kussen en specifieke klos- en naaldkanten. Ga mee op reis door Europa.

In ons museum worden doorlopend kantdemonstraties gegeven.